//
you're reading...
рецепти

Бонбонки от тиква за Хелоуин


Веднага си признавам, че видях идеята за тези необикновени сладки симпатични топчици от Детска архитектурна работилница. Много подходяща за оползотворяване на вътрешността на издълбаната за празника озъбена и страховито блещукаща тиква-фенер.

Необходими:

Сварена тиква, пудра захар (на вкус и в зависимост от сладостта на тиквата), смлени орехи и/или лешници, канела, какао, масло, настъргани на прах обикновени бисквити.

Всичко се смесва и разбърква хубаво, докато добре изцедената тиква е още топла. След като хубаво изстине (час-два в хладилника) – оформят се топчета, които се овалват в кокосови стърготини. В средата им може да се сложи цял лешник или парченце орех – става още по-вкусно!

Ще ви свършат работа и в случай, че някой звънне на вратата да ви пита: „Trick or sweet?“

Нищо, че празникът не е български. Все повече деца го харесват и се въодушевяват от идеята да уплашат някого, просто да се разходят по улицата в тъмното с мъждукащия зъбат фенер в ръка или пък да си набавят лакомства от съседите.

When mummles roam and pumpkins gleam – may sweets be yours on Halloween!

Spooky Sweets, Best Witches!

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар