//
you're reading...
рецепти

Шоколадов сладкиш


В подходящ за варене съд сложете: 200 г масло, 200 г захар, 40 г пресято какао и 125 мл прясно мляко. Разбърквайте непрекъснато докато поври 3 минути, свалете от огъня и оставете да изстине.
В дълбок съд разбийте на сняг с миксер три белтъка с две лъжици захар.

100_3095В друг съд на ниска степен разбъркайте трите жълтъка, какаовата смес (като преди да я добавите, отделите 175 мл от нея за глазурата), 160 г пресято брашно, бакпулвер и 70 г смлени орехи. Внимателно добавете и разбитите белтъци.

Излейте сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и в предварително загрята на 180° фурна печете около 35 минути.

След като изстине сладкишът, покрийте с глазурата, украсете според вкуса ви и оставете на студено за няколко часа.

Добър апетит!

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар