В подходящ за варене съд сложете: 200 г масло, 200 г захар, 40 г пресято какао и 125 мл прясно мляко. Разбърквайте непрекъснато докато поври 3 минути, свалете от огъня и оставете да изстине.
В дълбок съд разбийте на сняг с миксер три белтъка с две лъжици захар.
В друг съд на ниска степен разбъркайте трите жълтъка, какаовата смес (като преди да я добавите, отделите 175 мл от нея за глазурата), 160 г пресято брашно, бакпулвер и 70 г смлени орехи. Внимателно добавете и разбитите белтъци.
Излейте сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и в предварително загрята на 180° фурна печете около 35 минути.
След като изстине сладкишът, покрийте с глазурата, украсете според вкуса ви и оставете на студено за няколко часа.
Добър апетит!
Дискусия
Няма коментари.