//
you're reading...
добри практики

Био-игри в Музея „Земята и хората”. Въртя се за денонощие и година


От днес Био игри се провеждат и в Музея „Земята и хората” с любезното домакинство на Геоложкия кът за деца и възрастни. Двете ентусиазирани създателки на тази нетрадиционна форма за даване на знания на малки любопитковци – Ками и Жани – провокираха децата да мислят за въртенето на Земята.

На някои от малките им беше доста странно да осмислят как точно става така, та планетата ни се върти хем около оста си, хем около Слънцето… Стана ясно защо има ден и нощ и защо има сезони.

С лист хартия, малко пластилин, парче от сламка, клечка със заострено връхче, стиропорена топка и боички всички дечица изработиха модел на Земята. После се подредиха в колонка и търпеливо изчакаха реда си да завъртят своята планета около Слънцето. Умуваха заедно за колко време Земята се завърта около оста си и за колко – около Слънцето.

На тръгване, по-малките сякаш продължиха да се чудят: как така се върти, а ние нищо не усещаме!

Следващо занимание на същата тема с Био игри: утре от 14.00 ч. в Националния природонаучен музей. Ето събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/165450340263241/

Био игри ще участват в края на следващата седмица в Блум базар, който ще се проведе на 24 и 25 ноември 2012 г. в Бетахаус (ул. „Крум Попов“ № 56-58, София).

През седмицата заниманията им се провеждат и в Къщата – център за малки изследователи на адрес: кв. Гео Милев, ул. „Манастирска“ №2-б.

Реклами

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Реклами
%d блогъра харесват това: