//
you're reading...
добри практики

Био-игри в Музея „Земята и хората”. Въртя се за денонощие и година


От днес Био игри се провеждат и в Музея „Земята и хората” с любезното домакинство на Геоложкия кът за деца и възрастни. Двете ентусиазирани създателки на тази нетрадиционна форма за даване на знания на малки любопитковци – Ками и Жани – провокираха децата да мислят за въртенето на Земята.

На някои от малките им беше доста странно да осмислят как точно става така, та планетата ни се върти хем около оста си, хем около Слънцето… Стана ясно защо има ден и нощ и защо има сезони.

С лист хартия, малко пластилин, парче от сламка, клечка със заострено връхче, стиропорена топка и боички всички дечица изработиха модел на Земята. После се подредиха в колонка и търпеливо изчакаха реда си да завъртят своята планета около Слънцето. Умуваха заедно за колко време Земята се завърта около оста си и за колко – около Слънцето.

На тръгване, по-малките сякаш продължиха да се чудят: как така се върти, а ние нищо не усещаме!

Следващо занимание на същата тема с Био игри: утре от 14.00 ч. в Националния природонаучен музей. Ето събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/165450340263241/

Био игри ще участват в края на следващата седмица в Блум базар, който ще се проведе на 24 и 25 ноември 2012 г. в Бетахаус (ул. „Крум Попов“ № 56-58, София).

През седмицата заниманията им се провеждат и в Къщата – център за малки изследователи на адрес: кв. Гео Милев, ул. „Манастирска“ №2-б.

Advertisements

Коментари

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: